مشخصات پژوهش

صفحه نخست /مطالعه تاثیر جهانی شدن بر ...
عنوان مطالعه تاثیر جهانی شدن بر ظرفیت و تلاش مالیاتی در کشورهای منتخب با رویکرد مدل رگرسیون داده های تابلویی آستانه ای(PSTR)
نوع پژوهش مقاله چاپ شده
کلیدواژه‌ها کلیدواژه ها ظرفیت مالیاتی؛ کیفیت نهادی؛ ثبات سیاسی؛ جهانی شدن؛ داده های تابلویی آستانه ای.
چکیده چکیده هدف اصلی این مقاله بررسی تاثیر شاخص جهانی شدن بر ظرفیت و تلاش مالیاتی در کشورهای منتخب در حال توسعه می باشد. برای این منظور از شاخص جدید جهانی شدن KOF و داده­های آماری دوره زمانی 1998-2014 مبتنی بر روش رگرسیون داده های تابلویی آستانه ای استفاده شده است. با توجه به جایگاه درآمد­های مالیاتی در اجرای طرح­های عمرانی و توسعه اقتصادی کشور­ها، ضروری است توان واقعی هر جامعه برای پرداخت مالیات را با توجه به اطلاعات موجود برآورد کرد. بر اساس نتایج بدست آمده مقدار حدآستانه ای معادل 4.45% می باشد. نتایج نشان داد چنانچه رشد شاخص جهانی شدن بیشتر از 4.45 درصد باشد تاثیر متغیرهای کیفیت نهادی، ثبات سیاسی، گسترش شهر نشینی، نسبت جمعیت شهری و درآمد سرانه بر ظرفیت و تلاش مالیاتی مثبت بوده است. این در حالی است که میزان اثرگذاری این متغیرها چنانچه نرخ رشد شاخص جهانی شدن کمتر از 4.45 درصد باشد، کمتر می باشد. در نهایت لازم به ذکر است که تاثیر شاخص جهانی شدن بر ظرفیت و تلاش مالیاتی معادل 0.026 می باشد. بر این اساس رشد شاخص جهانی شدن منجر به افزایش ظرفیت و تلاش مالیاتی معادل 0.026 درصد می شود
پژوهشگران محمد زمان محمدی شیرکلایی (نفر چهارم)، امیر منصور طهرانچیان (نفر سوم)، سعید کریمی پتانلار (نفر دوم)، احمد جعفری صمیمی (نفر اول)