مشخصات پژوهش

صفحه نخست /بررسی سبک‌شناسی لایه‌ای شعر ...
عنوان بررسی سبک‌شناسی لایه‌ای شعر شاعرانِ زنِ کودک و نوجوان (پروین دولت‌آبادی، شکوه قاسم‌نیا، افسانه شعبان‌نژاد و رودابه حمزه‌ای)
نوع پژوهش پایان نامه
کلیدواژه‌ها شاعران زن، سبک‌شناسی، لایه‌ای، لایه آوایی، واژگانی، نحوی، بلاغی، ابدئولوژی
چکیده سبکشناسی یکی از بهتری روشهایی است که برای تبیی و توصیف شاخصههای زباانیببغغی و ایدئو وژیک مت های ادبی مورد استفاده قرار میگیرد. یکی از مد های نوی سبکشناسی شیوهی لایهای آن است که با تجزیه و تحلیل ویوگیهای سبکی مت ب چگونگی شاکل گیاری مفااهیم را در لایههای مختلف مورد واکاوی قرار میدهد. در ای رویکرد اثر ادبای در چناد لایاه متفااوت بررسای میشود و در هر لایه شاخصاههای برجساتهی اثار باه صاورت مجازا تبیای مایگاردد کاه باه آن سبکشناسی لایهای گویند. پووه پی روسبکشناسی لایهای شعر کودک و نوجوان از چهار شاعر زن برجساته ؛. پاروی دو تآبادیبشااااکوه قاسمنیابافسااااانه شااااعباننواد ورودابااااه حماااازهای اساااات.پنو محااااور آواییبواژگانیبنحویببغغی و ایدئو وژیک در هر لایه از شاعر کاودک و نوجاوان ایا شااعران ماورد واکاوی قرار گرفته است. چرا که شعر کودک نیز از پیکرهی اصلی شعر بزرگسا جدا نیست وشاعران کودک و نوجوان در رشد و شکوفایی جریانهای ادبی مشارکت دارند . روش پووه تحلیل محتوا از نوع کمی و کیفی است. در ای روش از منابع کتابخانهای و سایتهای معتبر اینترنتی استفاده شاده است. دست آورد ای رسا ه نشان از آن دارد که از منظر فارم و قا اب شااعران در شاعر کاودک باه قا بهایی چون مثنوی و چهار پاره گرای بیشتری دارند و در شاعر نوجاوان قا اب نیماایی اقباا بیشتری داشته است. در لایه آوایی شاعران کودک و نوجوان از عمده مو فههای آوایی اعم از ادبای و زبانشناسیک در جهت خلق و ابداع موسیقایی شعر سود بردهاند. در لایهی واژگانیب واژگاان حسای و انتزاعیب ابداعیب رنگواژههاب ب عامیانهب موتیفهای جانوری و گیااهی برجساتگی دارد در لایاه نحاوی حروف پیوند همپایگیبجمغت کوتاهب زمان حا ب وجه خبریبچیدمان نحوی مانظم و هنجاارگریزی نحوی تکرار دارد. در لایهی بغغی تشبیهات گسترده و فشردهباستعاره بتشخیصبکنایه بسامد دارد.در لایه ایدئو وژیک و مضامی ایدئو وژیکیبخانوادهبآموزش همراه با بازی و سرگرمیب لالاییها چشمگیر است
پژوهشگران غلامرضا پیروز (استاد مشاور)، احمد غنی پور ملکشاه (استاد مشاور)، مسعود روحانی (استاد راهنما)، فاطمه کامرانی کله بستی (دانشجو)