1403/01/10
شهرام قاسمی میر

شهرام قاسمی میر

مرتبه علمی: دانشیار
ارکید:
تحصیلات: دکترای تخصصی
اسکاپوس:
دانشکده: دانشکده شیمی
نشانی:
تلفن: 01135302388

مشخصات پژوهش

عنوان
پلیمرهای قالب یون نانوساختار تهیه شده با لیگاند 6،2- پیریدین دی کربوکسیلیک اسید برای استخراج و تعیین یون سرب توسط طیف سنجی جذب اتمی
نوع پژوهش
پایان نامه
کلیدواژه‌ها
پلیمر قالب یون؛ نانوساختار؛ طیف سنجی جذب اتمی؛ تعیین سرب
سال 1396
پژوهشگران سید رضا حسینی زوارمحله(استاد راهنما)، شهرام قاسمی میر(استاد راهنما)، عارفه علی جان(دانشجو)، فاطمه علمی(استاد مشاور)

چکیده

پلیمرهای قالب یونی IIP) ها(، مواد پلیمری سنتزی با مکان های شناسایی اختصاصی می باشند. این مکان ها، از نظر شکل، اندازه و گروه های عاملی، مکمل یون هدف می باشند. در این پژوهش، یک IIP سرب با استفاده از پلیمریزاسیون رادیکالی 4- وینیل پیریدین به عنوان یک مونومر عاملی، 6،2- پیریدین دی کربوکسیلیک اسید به عنوان یک لیگاند، اتیلن گلیکول دی متااکریلات به عنوان یک عامل اتصال دهنده عرضی، آزوبیس ایزو بوتیرونیتریل به عنوان یک آغازگر و Pb2+ به عنوان آنالیت هدف سنتز شد. پس از حذف یون سرب از پلیمر به وسیله حل شویی، حفراتی مطابق با شکل و اندازه سرب برجای ماند. که پلیمر را قادر می سازد بطور گزینشی سرب را از محلول های بسیار رقیق، جداسازی و تغلیظ کند. پلیمر IIP تهیه شده توسط روش های میکروسکوپی الکترون عبوری (TEM)، میکروسکوپی الکترون روبشی گسیل میدانی (FE-SEM)، آنالیز طیف بینی پراکنش انرژی (EDS)، پراش پرتو ایکس (XRD)، طیف بینی زیر قرمز تبدیل فوریه (FT-IR) و هم دمای جذب-واجذب نیتروژن (BET) و آنالیز وزن سنجی حرارتی (TGA) مشخصه یابی شد. آنالیز نشان دهنده ی تشکیل IIP نانوساختار و خروج یون سرب از ساختار آن بوده است. ساختار IIP حاصله از نانوذرات با قطر حدود nm 20 با اندازه حفراتی کمتر از nm 2 و مساحت سطح ویژه حدود m2.g-1 112 تشکیل شد. جهت بررسی قابلیت استخراج، شرایط تجربی مختلف شامل مقدار IIP، pH، زمان های جذب و واجذب و نوع شوینده بررسی شده است. شرایط بهینه جذب سرب با مقدار 01/0 گرم از IIP نانوساختار در 6=pH در زمان تماس حدود 20 دقیقه و زمان واجذب حدود 30 دقیقه با کارایی استخراج 89% در محلول HCl بدست آمدند.